divendres, 8 de novembre del 2013

Calendari de l'Advent

El calendari de l'Advent s'utilitza per fer el compte enrere abans de l'arribada de Nadal. Els seus orígens tenen un caràcter religiós, però avui gairebé tots els infants tenen el calendari per poder-se menjar una xocolatina cada dia!! És allò que els fa més il.lusió.

Cercant per la xarxa els orígens d'aquests calendaris he trobat varies fonts, però coincideixen en un origen alemany dins el segle XIX.

Los orígenes del calendario de adviento se remontan al siglo XIX en la Alemania protestante: los niños encendían una vela por cada día del periodo de Adviento

...sus comienzos tienen lugar en el siglo XIX en la Alemania protestante. Las familias religiosas solían dibujar una línea con tiza para cada día de Diciembre hasta la llegada de Navidad, y el primer calendario casero conocido data de 1851.

 A jo m'agraden molt aquests calendaris (ho he de reconèixer). Des de petita, gairebé cada any, n'he tengut. Sempre l'he tengut d'aquests calendaris comprats a un supermercat i que tenen 24 finestretes amb una xocolatina cada dia. Enguany me feia ganes fer-lo jo mateixa i he cercat idees per la xarxa. M'ha sorprés la gran quantitat de manera possibles per fer aquests calendaris. Realment no sé cap a on decantar-me...

N'hi ha fets amb materials reutilitzats, com tubs de paper o pots de iogurts, d'altres fets amb sobres, utilitzats la capsa dels ous de xocolata, capsetes que tenim per casa, fent-los amb tela, amb bosses... N'hi ha de més petits i de més grossos, de més elaborats i de menys, fets per infants o per adults... Però tots tenen alguna cosa a dins, i és allò que omple d'emoció als més petits (i no tan petits). Les ganes de mirar que trobaran a cada dia.










































Esper que aquestes imatges us serveixen de font d'inspiració per fer el vostre!
Bon cap de setmana

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada